2020 I was nominated again as one of 4 to Design S, Swedish Design Awards 2020 

In the category - Konsthantverk for my project "Vad är jag värd?"

      

 

______________________________________________________________________________

 

IN ENGLISH

                                     

Jag är otroligt stolt och glad över att vara en av de fyra som nominerats till Design S i kategorin Konsthantverk & Hantverk 2018

Om mina nominerade bidrag:

Jag har gett mig i uppgift att koka ner mina intryck av varje års Möbelmässa till en halslänk/objekt. Jag vill få med trender, former, färger, material och mönster i ett objekt som talar om sin samtid

Detta är en del av mitt projekt "Things", ett projekt som fokuserar på vår överkonsumtion. Min klimatångest startade för runt 12 år sedan och kom att kretsa mycket kring konsumtion och överkonsumtion. Inte minst för att jag som designer/konstnär är en del av konsumtionens näringskedja själv.
Iden till att tolka möbelmässan fick jag första gången av förstasidan på ett inredningsmagasin som låg på vår ateljétoalett. Budskapen löd: ”Bli först med det allra senaste från möbelmässan” ”Omstart!” ”Förnya ditt hem!” ”Nyaste möblerna, hetaste trenderna!” ”Var först med det senaste!” ”5 hem att längta hem till” ”Låt dig inspireras att förnya”.
                                            
Nya säsonger för med sig nya trender för hemmet, för kroppen, för identiteten, ut med det gamla in med det nya. Vi köper mer och mer. Konsumtionen ökar för varje år som går. Och försäljningsrekorden måste öka varje år för att få marknaden att fungera. Detta gör vi trots att de flesta borde vara medvetna om att vår konsumtion är rent oetisk i denna klimatförändringens tid.

Dessa relativt tunga halslänkar eller objekt som talar om årets trender, former, färger, material och mönster är alla handgjorda från grunden av mig. Arbetsmetodiken har blivit otroligt inspirerande, inte minst med att få jobba med så många olika material.

              
         

                                                                                               "Things 15 Vår 2014"

 

 

                           

                                                                                   "Things 18 Möbelmässan 2015"

 

 

                         

                                                                                  "Things 19 Möbelmässan 2016"

 

 

                                                                                  "Things 23 Möbelmässan 2017"

 

 

 

Detaljer från olika år:

 

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

back menu